Basismodule antibiotica (SWAB)

Basismodule antibioticagebruik

Op vrijdag 17 mei organiseert het UMC Utrecht de eendaagse SWAB-basismodule antibioticagebruik. De module is onderdeel van de Antibiotica Stewardship-cursus voor A-team-ondersteuners (https://www.radboudumc.nl/onderwijs/scholingen/antibiotica-stewardship), maar kan ook afzonderlijk worden gevolgd. De organisatie betreft een samenwerking tussen het UMC Utrecht en het Radboud UMC.

Doelgroep

Deze cursusdag is met name bedoeld voor A-team-ondersteuners, deskundigen infectiepreventie en (specialistisch) verpleegkundigen met een bijzondere interesse in antibiotische therapie. Het maximum aantal deelnemers is 40.

Inhoud

In de basismodule worden de principes van antibioticakeuze behandeld. Aan de hand van praktische casus wordt het empirisch en gerichte antibioticabeleid bij verschillende infecties en pathogenen doorgenomen. Deelnemers worden verwacht zich voor te bereiden op de cursusdag met een vragenlijst en een e-learningmodule die een maand van tevoren beschikbaar worden gemaakt.

Locatie en tijd

De cursus wordt op vrijdag 17 mei, van 9:00 tot 17:30 gehouden in het Descartescentrum op de Uithof: Bolognelaan 48, 11e verdieping, 3584 CJ Utrecht (naast het UMC Utrecht).

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij het kwaliteitsregister Verzorgenden en Verpleegkundigen (V&VN) en bij de Vereniging voor Hygiëne en Infectiepreventie in de Gezondheidszorg (VHIG).

Kosten

De kosten voor deze dag bedragen €160,00.

Aanmelden

Aanmelden via: https://webshop.umcutrecht.nl/umcutrecht/nl/Products.aspx